Sound Becomes Life – video og ny musik i Ukraine

sound becomes life
Category: Koncerter, Nyheder

Musik bliver til liv

Jeg er blevet bedt om at skrive et helt nyt værk i samarbejde med den ukrainske video-artist Sergiy Petlyuk. Værket er bestilt af State Museum of Natural History i Lviv, Ukraine i samarbejde med Swinging Europe fra Danmark.

Med Sound Becomes Life har vi ønsket at skabe et helt særligt værk der beskriver evolutions-historien i musik og billeder. Signe Bisgaard har skrevet musikken der skal opføres af fem unge danske musikere, mens den ukrainske video-kunstner Sergiy Petlyuk har lavet det visuelle udtryk” siger Mette Pilgaard Nielsen fra Swinging Europe.

Med koncerterne og etableringen af en ny udstilling om evolutions-historien, ønsker de to arrangører at give publikum en bedre forståelse for det gensidige kulturelle og sociale liv. Det er hensigten, at alle sanser skal aktiveres, når publikum møder den audio-visuelle forestilling der opføres på State Museum of Natural History i Lviv den 18. maj i forbindelse med den internationale museumsdag. I Danmark opføres musikken og video-installationen live på Museum Midtjylland i Herning den 27. maj kl 12.30 og 14.

Musikken er skrevet for cello, tenorsaxofon, trompet, guitar, cello, percussion og synthesizer.

Projektet er en del af det internationale samarbejdsprogram Tandem og er desuden støttet af Statens Kunstfond.

Læs mere her.

sound becomes life