Nyt album ude 8. juli 2015

Komponist og pianist Signe Bisgaard har på sin nye udgivelse samlet elleve fremtrædende musikere fra den nordiske musikscene. Alle har de et personligt udtryk og fungerer som spændende solister i mange forskellige sammenhænge indenfor jazz og klassisk musik. På Meander forenes de i et fælles, nyt og samlet lydbillede i Signe Bisgaards musik.

Kompositionerne er resultatet af flere længere udlandsophold, hvor bandlederen har flyttet sig fra sit faste udgangspunkt i Aarhus og istedet komponeret- og søgt ny inspiration i storbyer udenfor Danmark. Sidst er hun hjemvendt fra Oslo, og det var under opholdet i denne specielle “mini- storby” med kort til fjelde og natur, at hun færdiggjorde musikken til indspilningen hjemme i Aarhus. Medvirkende på albummet er:

Jakob Buchanan, trompet (Simon Toldam, Marilyn Mazur, Aarhus Jazz Orchestra)

Pernille Bévort, tenorsaxofon og basklarinet (Radio Bévort, DR Big Band, The Orchestra)

Christian Vuust, tenorsaxofon og basklarinet (Pauseland, Den Danske Salmeduo, Vuust/Parks)

Julie Kjær, altsaxofon, fløjte og basfløjte (London Improvisers Orchestra, Kjær/Nobles/Edwards)

Jens Bang, trombone (Blood Sweat Drum’n Bass, Ornithopter, Aarhus Improvisers Orchestra)

Panagiota Zagoura, violin (Aarhus Symfoniorkester)

Dorte Rolff-Petersen, cello (Randers Kammerorkester, Den Jyske Opera, Aarhus Symfoniorkester)

Mark Solborg, guitar (Bigoni/Maniscalco/Solborg, Chris Speed, On Dog)

Klaus Nørgaard, bas (Kasper Tranberg, RJ Miller, Aaron Parks Trio, Billie Koppel)

Helge Norbakken, percussion (Jon Balke Batagraf, Geir Lysne, Det Norske Blåsensemble)

Signe Bisgaard, klaver (se kort omtale længere nede)

Meander hentyder til en flods slyngninger og krumme forløb, der særligt på flade strækninger bevæger sig langsomt og indirekte frem mod sit mål. Ligesådan er musikken, når den bevæger sig organisk mellem gennem-komponeret musik og åbne improvisatoriske passager. Signe Bisgaard tilføjer: “Samtidig er meander for mig et billede på kompositions-processen, hvor dét at slå et spring, tage en omvej og flytte sig – helt konkret – fra den velkendte og direkte vej, er noget der giver plads til ny inspiration og anderledes måder at gribe musikken an på.

Meander udkommer på det nye label FinlandRecords, som er tilknyttet high-end studiet FinlandStudio udenfor Aarhus. Studiets ejer Jacob Worm har taget initiativ til at realisere en vision om at lave et eksklusivt label med udvalgte jazz-udgivelser indenfor den improviserende kontemporære, klangligt udforskende jazz-scene. Jacob Worm har tidligere assisteret i Rainbow Studio (Oslo) og har gennem de sidste 8 år indspillet og produceret for danske og internationale musikere i sit studie, FinlandStudio.

Udgivelsen er realiseret med støtte fra Aarhus Kommune, DJBFA, Dansk Musikerforbund, Dansk Skuespillerforbund og KODA.

Signe Bisgaard, Algade 14, 8382 Hinnerup, tlf. 60932698, signe@signebisgaard.dk www.signebisgaard.dk

Yderligere info om Signe Bisgaard – Meander

Udgivelsen af Meander markeres ved to koncerter:

8. juli kl 21 på Paradise Jazz, Huset København (Copenhagen Jazzfestival)

13. juli kl 17 i FinlandStudio, Mundelstrup (Aarhus Jazzfestival)

Medvirkende til koncerterne: Mads La Cour (trpt), Anders Banke (ten.sax/bs.kl.), Niels Lyhne Løkkegaard (alt.sax/fl./ bs.kl.), Ida Nørholm (vl.c.), Mark Solborg (gtr), Klaus Nørgaard (bs), Anders Vestergaard (dr.) & Signe Bisgaard (pno)

Meander titel-liste:

1. Intro

2. Akrostikon

3. Tonesætter

4. MolaMola

5. Undertekst

6. Das Kleine Rote I

7. Das Kleine Rote II

8. Glue

Musik af Signe Bisgaard

Signe Bisgaard (1981) er komponist og pianist fra Aarhus. De seneste år har hun primært arbejdet med komposition for større ensembler med fokus på improvisation i gennem-komponeret musik. Hun har bl.a. været leder af European Jazz Lab med 10 musikere fra 6 lande, og fået opført sin musik i Danmark, Tyskland, Holland, Norge og Tjekkiet. I 2013 afsluttede hun solist-uddannelsen i rytmisk komposition fra Det Jyske Musikkonservatorium, hvor hun også har taget sin kandidat-uddannelse.

Hun har været bosiddende et år i Tyskland og et år i Norge, ligesom hun har modtaget adskillige legater til sit arbejde, senest arbejdslegatet fra Statens Kunstfond og DJBFA. Hun er desuden formand for Komponistforeningen Toneart.